Wandeling in de Malpais de Guimar

Aan de oostkust kan je een wandeling maken in de buurt van Guimar, in een relatief recent lavaveld, dat afkomstig is van een vulkaankrater vlakbij.

Je kan de wandeling best beginnen in Puertito de Guïmar, gelegen aan de zuidkant van het gebied. Bij het begin van het wandelpad vind je een parking en een info-bord.

De wandeling tot in El Socorro, langs de kust is 3.3 km lang (enkele richting) en gaat maar tot een hoogte van 27 meter.

El Sorocco is enkel bekend als de plaats waar de ‘Maagd van Candelaria’ verscheen aan de Guanche herders. Jaarlijks wordt dit nog herdacht in September.

De wandeling die we aangeduid hebben in het geel is 6 kilometer lang en gaat een stuk hoger tot 160 meter, op de flanken van de Montaña del Socorro (ook de Montaña Grande genoemd), de oude vulkaan. Deze vulkaan is slechts 10.000 jaar oud, dus nog zeer recent in de lange ‘vulkanische’ geschiedenis van de Canarische eilanden.

Zorg wel voor goede schoenen om deze wandeling te maken. De lava-ondergrond is nog zeer ruw en bevat heel wat scherpe kantjes. De naam ‘malpais’ ofte ‘slecht land’ is alvast een bijkomende waarschuwing.


Ontdek onze reisgids

Dossier Tenerife