Het oosten van Tenerife

De oostkust van Tenerife heeft maar weinig te bieden. Als je vanaf de luchthaven naar het noorden rijdt langs de TF-1, passeer je een vrij eentonig landschap dat hier en daar ontsierd wordt door wat industrie (die moet er tenslotte toch ergens zijn). Het duurt tot Guïmar voor het echt de moeite wordt om de snelweg te verlaten.

Op deze pagina vind je voornamelijk foto's. De beschrijvingen, inclusief talrijke kaartjes, bevinden zich in ons dossier dat je hier kan bestellen.  

Guimar

In dit stadje, een 30-tal kilometer voor je Santa Cruz bereikt, zijn op het einde van de vorige eeuw ‘Piramiden’ ontdekt. Onder wetenschappers heerst er blijkbaar geen consensus over de oorsprong van deze piramiden. Volgens de meeste archeologen zijn het gewoon ‘steenhopen’, die ontstonden door de stenen die de landbouwers uit hun veld naar boven haalden en op een hoop gooiden. Ze zouden slechts dateren uit de 19de eeuw.

 Guimar
Eén van de 6 piramides

 Guimar
Piramides 3 en 4

 Guimar
Schaalmodel van papyrusboten

Candelaria

In Candelaria zijn er twee bezienswaardigheden : de basiliek en de 9 standbeelden van de Guanche-krijgers

Candelaria_guanches
De 9 Guanche-krijgers in Candelaria

Candelaria basiliek
De basilica de nuestra senora de Candelaria

Santa Cruz

La Orotava ligt op de flanken van een heuvel. Het laagste gedeelte van de stad ligt op 250 meter hoogte, de Casa de los Balcones ligt op 400 meter. Trek bij een bezoek dan ook best goede wandelschoenen aan !

Santa Cruz
Auditorium

Santa Cruz
Parque Maritimo

Santa Cruz
Plaza de Espana

Ontdek onze reisgids

Dossier Tenerife