Het noordoosten van Tenerife

Deze tocht loopt door het Anaga-gebergte, één van de oudste delen van Tenerife en zo’n 7 miljoen jaar oud. De bergtoppen reiken tot 1.024 meter hoogte.

Het is vooral een tocht door een prachtig stuk natuur, met mooie vergezichten, althans bij helder weer. Om er echt ten volle van te genieten, maak je best ook tijd voor een wandeling, ook al is het maar een heel kleine.

Op deze pagina vind je voornamelijk foto's. De beschrijvingen, inclusief talrijke kaartjes, bevinden zich in ons dossier dat je hier kan bestellen.  

Pico del Ingles

Het bezoekerscentrum van Cruz del Carmen is een goeie plaats om je bezoek te beginnen : een klein museum, enkele wandelingen en iets verderop de Pico del Ingles.

 Cruz del Carmen
Wandeling bij Cruz del Carmen

 Masca
Zicht op de Teide

 Pico del Ingles
Mosslierten uit het tropisch woud

Taganana - Benijo

Aan de noordkant van de noord-oostelijke punt ligt het dorpje Taganana tegen de bergwand geplakt. Het ligt aan een mooie ruwe rotskust. Voor het mooiste uitzicht moet je nog enkele kilometers verder rijden, tot in Benijo. Daar heb je enkele restaurantjes 'with a view'.

 Benijo
Uitzicht op de noordkust

Benijo
... en de zuidkust

Benijo
Zicht vanop het strand

 Benijo
Vulkanisch gesteente

Benijo
Zicht op Taganana

Benijo


Playa Las Teresitas

De Playa de las Teresitas staat terecht in de top-10 van de mooiste stranden van Tenerife. Al is er wel wat bedrog in het spel. Het goudgele zand is immers afkomstig uit de Sahara. Maar de echte strandliefhebber zal zich daar allicht niet aan storen. Wij werden vooral gecharmeerd door de uitzichten vanaf de Punta de los Organos.

 Playa de las Teresitas
Het strand van Las Teresitas

 Punta de los Organos
Noordkust vanaf Punta de los Organos

 Punta de los Organos
Zuidkust vanaf Punta de los Organos

La Laguna

La Laguna staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het is een kleurrijke koloniale stad, waar je minstens een halve dag moet voor uittrekken (maar niet op maandag).

 Playa de las Teresitas

 Playa de las Teresitas

 Punta de los Organos

 Punta de los Organos

 Playa de las Teresitas

 Punta de los Organos

 Punta de los Organos

Ontdek onze reisgids

Dossier Tenerife